Ingredience na fit budapešťskou pomazánku
- 250 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
- 250 g nízkotučného krémového sýru (creamcheese light)
- 3 ks vejce M (150 g)
- 1 lžička hořčice plnotučné, příp. dijonské nebo krémžské (10 g)
- 2 lžičky mleté červené papriky (10 g)
- 80 g čerstvé nebo sterilované červené papriky
- sůl
- pepř
Postup receptu – jak udělat zdravou budapešťskou pomazánku
- Tvaroh a sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
- Vejce uvař natvrdo podle tohoto návodu. Já používám elektrický varič vajec, který doporučuju všema deseti, obzvlášť pokud často vaříš vejce natvrdo. Pak rozmačkej vidličkou zvlášť bílky a zvlášť žloutky.
- Pokud máš čerstvou papriku, umyj ji, rozkrájej na menší části a povař 5 minut v horké vodě, aby změkla. Pak ji nechej vychladnout, sloupni slupku a nakrájej najemno.
- Dobře smíchej tvaroh se sýrem, můžeš rozmixovat pomocí ručního mixéru.
- Přidej žloutky, hořčici a mletou papriku a dobře rozmíchej. Pokud chceš pomazánku červenější, přidej mleté papriky více.
- Pak vmíchej rozmačkané bílky a nakrájenou sterilovanou nebo zblanžírovanou papriku.
- Ochutnej a podle chuti osol a opepři.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- 💚 Chceš jídelníčky nejen na hubnutí z mých receptů nebo inspiraci co zdravého a fit vařit? Vše a mnohem víc najdeš v mojí tištěné i PDF knize Fit bez diet 👉 Omrknout knihu
Poznámky k receptu na fit budapešťskou pomazánku
- Pokud chceš pomazánku pikantnější, můžeš přidat trošku láku ze sterilované papriky a případně nadrobno nakrájenou cibuli. Já nemám cibuli ráda, takže nedávám.
- Doporučuji namazat na domácí celozrnné rohlíky nebo použít jako pomazánku na jednohubky či chlebíčky nebo náplň do fit sýrové rolády. Nahoře můžeš ozdobit nakrájenou paprikou.
- Skladuj v lednici v uzavřené nádobě a spotřebuj do 5 dní.
- Celá várka má cca 750 g. Jedna porce 125 g.
Komentáře
Kupovaná mi nechutná, tuhle jsem si ale zamilovala.
Díky, to je pocta 🙂 Taky mi hodně chutná.
Vynikajicí.