Ingredience
Korpus
- 150 ml kefíru (1,5%)
- 2 vejce
- 2 hrušky (150 g)
- 100 g ovesné mouky čokoládové
- 30 g čokoládového proteinu
- 2 lžíce mleté kávy (10 g)
Náplň
- 1 sáček vanilkového pudingu(40 g)
- 200 ml nízkotučného mléka
- 300 ml vody
- 125 g nízkotučného tvarohu
- sladidlo bez kalorií, např. sukralóza
Postup
- Rozehřejte troubu na 170 °C.
- Hrušky umyjte, zbavte jádřince a rozmixujte.
- Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na korpus a pak vše dohromady.
- Těsto nalijte do kulaté formy, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o průměru 23 cm.
- Pečte cca 25 minut. Zda je těsto hotové, otestuje zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.
- Mezitím připravte pudingovou náplň – smíchejte mléko s vodou, 150 ml dejte stranou a zbytek dejte vařit do malého kastrůlku.
- Do odložených 150 ml mléka s vodou vsypte pudingový prášek a pořádně promíchejte.
- Jakmile je mléko zahřáté na bod varu, vmíchejte část s pudingem a za stálého míchání vařte, dokud hmota nezhoustne. Cca 1 – 2 minuty.
- Pak oslaďte. Pokud používáte sukralózu, vmíchejte jednu malou odměrku, která je součástí balení (50 mg).
- Až puding začne chládnout, vmíchejte tvaroh a dobře promíchejte.
- Náplň nalejte na upečený korpus a nechte vychladit.
- Nahoře můžete ozdobit hruškami.
Komentáře
Výborný koláčik. Najmä ten korpus by som si vedela predstavit aj ako kávové zrná, alebo rohlíčky.
Naozaj sme si pochutili. Tesím sa, ked poskúšam aj iné Vaše recepty.
Díky za otestování i pochvalu, Zuzko. Tento recept jsem dělala už hodně dávno a byl to takový experiment, když jsem měla hodně hrušek a nevěděla, co s nima 😀