Obsah
Interiér
Už při prvním vkročení do restaurace jsem měla velice dobrý pocit z interiéru, který je moderní, útulný a sympatický. Je rozdělený na zhruba 3 zóny. Přední část je více otevřená a je koncipovaná ve stylu pizzerie. Zadní část je uzavřenější, uprostřed jsou podhledy a na straně vás rozhodně zaujme velké modré akvárium. Doporučuju volit dobře situovaný stůl v části s podhledy tak, abyste viděli na akvárium. Vzadu je pak dětský koutek, za ním velké moderní toalety. U východu si můžete v malém akváriu prohlédnout živé humry, které mají také na jídelním lístku.
Součástí restaurace je i kuřácká terasa, tu ale nedoporučuji na sezení, pokud chcete jíst. Není útulná a pořád tam někdo chodí. Mnohem hezčí terasa je ve vedlejším Atmosphere. Ještě jedno malé mínus je umístění bowlingu hned vedle restaurace. Pokud sedíte blízko, můžete slyšet hluk z bowlingu.
Obsluha
V restauraci obsluhuje několi číšníků a servírek souběžně, někdy se nám věnoval pouze jeden, jindy se střídali. Obecně můžu říct, že obsluha je příjemná a relativně rychlá. Bleskové je i servírování jídel. Většinou jsem měla jídlo do 10 minut od objednání na stole.
Kuchyně
Lobster je restaurace rodinného typu zaměřená na italskou kuchyni, kde se dbá na kvalitu a čerstvost surovin. Šéfuchařem je Jaroslav Klár, který má praxi v zahraničí. Na sestavování menu se podílí i Roman Paulus, hlavní tvář obchodního řetězce Lidl, který získal michelinskou hvězdu. Pizzaři v Lobsterovi jsou vyškolení v italském Janově.
V jídelníčku najdete různé druhy masa, ryby, domácí těstoviny a pizzu. Jako jediní v Olomouci tu navíc mají v nabídce čerstvé humry, které servírují v úpravě Thermidor.Menu je rozdělené na polední menu, základní jídelní lístek, dětský lístek, pizzu, nápoje a vinný lístek. Speciality dne jsou uvedené zvlášť na tabuli zhruba uprostřed podniku.
Najíte se tu fitness?
Když jdu jíst do restaurace, nelámu si moc hlavu s tím, jestli tam budou mít zdravější varianty jídla. Většinou si na ten den naplánuji volnější režim a prostě si dám, na co mám chuť a co mi tak nějak zrovna padne do oka. Nicméně v Lobstrovi můžete v menu najít vždy nějaké jídlo, které vyhovuje fitness stravování. Vedle určitě nešlápnete, když si dáte rybu.
Co jsem v Lobsteru ochutnala?
- hovězí paštiku
- hovězí vývar s domácími nudlemi
- šafránové rizoto s krevetami
- tagliatelle se srnčním ragú
- hovězí líčka s bramborovo-celerovým pyré a celerovou slámou (tento chod mě tak uchvátil, že jsem se ho pokusila nasimulovat jako fitness hovězí na víně)
- telecí květovou špičku
- králičí hřbet s hráškovým pyré a játrovými raviolami
- máslovovou rybu s černou rýží a krevetami
- gnocchi s humrovou omáčkou a krevetami
- humrové ravioli
- čokoládový fondán s višněmi a vanilkovou zmrzlinou
- čokoládový fondán s pomerančovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou
Téměř vše bylo na jedničku a olizovala jsem se až za ušima. Obzvlášť vypíchnout musím humrové ravioli, akorát jich bylo hrozně málo. Čokoládový fondán nemá chybu.
Ceny
Ceny odpovídají kvalitě jídla a prostředí. Průměrnou útratu pro 1 osobu za polévku, hlavní jídlo, dezert a nápoj odhaduji na 500 Kč. Můžete platit kartou i stravenkami.
Lobster má i něco navíc
Lobstroviny
Zajímavostí jsou noviny, které si Lobster vydává párkrát za rok pod názvem Lobstroviny. Jsou spojené s meníčkem a bývají položené na stole, takže si můžete zkrátit chvíli, než vám přinesou jídlo.
Aplikace Lobsterka
Pokud do Lobstera chodíte častěji, vyplatí se nainstalovat si aplikaci Lobsterka, přes kterou můžete dělat rezervace a prohlížet si polední menu. Za každou návštěvu navíc dostanete odměnu a při páté návštěvě obdržíte zákaznickou kartu Lobster Friends, díky které budete mít výhody navíc.
Škola vaření
Nově otevřeli v Lobsterovi kurzy vaření pro menší skupinky lidí. Vybírat lze z různých typů kuchyní a úprav, např. sushi, asie, slavnostní večeře, ryby a mořské plody, těstoviny, steaky, grilování, vegetariánské menu. Cena kurzu je 2 690 Kč, 2 990 Kč i se zástěrou. Odnesete si i sadu receptů. Já jsem zatím na žádném kurzu vaření nebyla, ale kdybych o tom uvažovala, tak půjdu na některý od Lobstera, je to totiž moje srdcová restaurace :-).
Více informací o restrauci a nabíce menu najdete na jejich webových stránkách www.lobster-restaurant.cz
Komentáře