Doporučuji
Rýžovar s LowCarb funkcí
Od té doby, co mám rýžovar, nedokážu si už představit vařit rýži na plotně. Hrnec nemusíš hlídat, klidně můžeš odejít, nicméně rýže je hotová i během 15 minut (v závislosti na množství). Nerozvaří se, nepřipálí a chutná vždy výborně, jak od Vietnamců. 🙂 Rýži používám Basmati a když chci lepší chuť, tak jasmínovou, ale ta má vyšší glykemický index.
V rýžovaru uvaříš perfektně rýži, quinou, jáhly, kroupy, různé luštěniny, ale i ryby nebo zeleninu, protože součástí je plastová nádobka na napařování. Můžete tak vařit rýži a souběžně napařovat zeleninu.
Hrnec udržuje uvařenou rýži teplou, dokud ho zcela nevypneš.
Vnitřní vyjímatelná nádoba má nerezový povrch a dobře se umývá. Povrch rýžovaru zůstává během vaření chladný na dotek, takže se nepopálíš.
Na trhu se nyní objevují rýžovary s Low Carb funkcí, které snižují množství sacharidů v rýži, což je výhodně při hubnutí nebo pro diabetiky. Elegantní design a intuitivní dotykové ovládání perfektně zapadnou do každé moderní kuchyně.
Při výběru rýžovaru doporučuji orientovat se podle objemu, ty s vyšším jsou pro více osob, nicméně ve fitness si lidé často vaří rýži na několik dní dopředu, takže i těm se více hodí hrnce s vyšším objemem. Ty jsou samozřejmě dražší než ty malé.
Objem 2 litry – uvaříš až 5 hrnků rýže (10 – 12 porcí), příkon 500 W.