Ingredience na zdravé celozrnné gnocchi se špenátem
Celozrnné gnocchi
- 700 g brambor (ideálně varný typ C)
- 1 vejce (50 g)
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
Kuřecí maso še špenátem
- 600 g kuřecích prs
- 450 g mraženého listového nebo drceného špenátu
- 150 – 200 ml vody
- 125 g mozarelly light
- 3 stroužky česneku (20 g)
- 1 lžička soli (5 g)
- ½ lžičky pepře (5 g)
- řepkový olej (5 ml)
Postup receptu
- Špenát nechej předem rozmrazit.
- Brambory uvař ve slupce, oloupej a rozmačkej nebo rozmixuj nahrubo pomocí ručního mixéru.
- K bramborám přidej zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětej. Používám kuchyňského robota. Mouku dávej postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
- Vyválej tenké válečky, ty rozkrájej na malé kousky a vař ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vař po várkách.
- Vytáhni naběračkou a propláchni studenou vodou.
- Oloupej česnek. Maso očisti od tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
- Prolisovaný česnek orestuj na trošce oleje dozlatova, přidej maso a zprudka opeč pár minut, než se zatáhne. Mezitím ho osol a opepři.
- Přidej špenát, vodu a nechej společně provařit cca 10 minut.
- Přidej nastrouhanou mozarellu a nechej ji rozpustit.
- Nakonec smíchej s gnocchi a ještě chvíli prohřej.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře