Ingredience
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 25 g protein čokoládový nebo dle vlastní chuti
- 2 vejce (90 g)
- 2 g kypřícího prášku
- špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh pomocí ručního mixéru nebo robota. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Smíchejte tvaroh se žloutky, proteinem a kypřícím práškem a pak opatrně vmíchejte sníh.
- Vystelte plech pečícím papírem.
- Lžící nabírejte hotové těsto a dávejte na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržujte větší odstupy, protože těsto se při pečení roztáhne.
- Pečte cca 15 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
- Vznikne 6 ks o průměru 10 cm.
- Skladujte v lednici, kde vydrží cca týden. Zřejmě půjdou i zmrazit, ale nezkoušela jsem.
Komentáře
Veľmi chutné a dobré. pečiem to dosť často
Tak to mám radost, díky za otestování i komentář 😉