Ingredience na fit mangovou roládu
Těsto
- 130 g rozmixovaného manga
- 3 vejce (135 g)
- 50 g ovesné mouky vanilkové
- 50 g celozrnné mouky pšeničné
- 1 lžička skořice (5 g)
- ½ lžičky kypřícího prášku (2 g)
- ½ lžičky jedlé sody (2 g)
Náplň
- 100 g nízkotučného tvarohu (Pilos – Lidl)
- 50 g rozmixovaného manga
- 15 g vanilkového proteinu
Ostatní
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Mango oloupejte, odstraňte pecku a rozmixujte dohladka. Návod, jak oloupat mango
- Vystelte plech o rozměru 38 × 25 cm pečícím papírem, na delších stranách nechejte pečící papír přesahovat.
- Smíchejte zvlášť mokré a suché ingredience na těsto a pak vše dohromady.
- Těsto nalijte na plech a pečte 13 – 15 minut na 190 °C.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň a dejte do lednice.
- Jakmile je korpus upečený, ihned ho vytáhněte z plechu a položte na linku.
- Opatrně pomocí rukavic korpus i s pečícím papírem srolujte a nechejte na lince srolovaný vychladnout.
- Pak jej opatrně rozviňte, potřete rovnoměrně náplní a znovu zarolujte. Nedávejte náplň až do krajů, aby po zarolování nevytekla.
- Dejte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc. Roláda krásně zvlhne a spojí se.
- Před servírováním můžete dozdobit čokoládou a posypat mletým lněným semínkem.
- Po rozkrájení vznikne 10 ks.
Komentáře