Ingredience na zdravé plněné bedle
- 160 g bedlí
- 112 g tuňáka ve vlastní šťávě (Lidl – 2 plechovky)
- 125 g mozarelly light (Lidl)
- 2 vejce (100 g)
- 80 g celozrnného toastového chleba (Lidl)
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Bedle umyjte, oddělte nožičky a ty nakrájejte nadrobno. Z tuňáka slijte šťávu.
- Polovinu mozarelly nastrouhejte a druhou nakrájejte na plátky.
- Nakrájejte toastový chleba nadrobno, přidejte vejce, tuňáka, nožičky z bedlí, koření, nastrouhanou mozarellu a pořádně promíchejte v kompaktní hmotu.
- Zapékací mísu ideálně skleněnou o rozměru 35 × 21 × 14 cm vystelte pečícím papírem.
- Kloboučky z bedlí naplňte nádivkou a naskládejte je do zapékací mísy. Na každou bedli dejte plátek mozarelly. Případnou zbylou náplň dejte do volných míst.
- Pečte 20 minut.
- Podávejte s bramborami. Teď jsem objevila v Lidlu brambory do mikrovlnky, super věc, za 9 minut hotovo a chutnají výborně.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Komentáře