Ingredience na fit sladké valentýnské jednohubky
Těsto
- 3 vejce (150 g)
- 150 ml nízkotučného mléka
- 80 g ovesné mouky čokoládové
- 40 g proteinového prášku čokoládového
- 3 lžičky kakaa holandského typu (6 g)
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva (4 g)
- špetka soli
Krém
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 žloutek, který zbyde z těsta
- 50 g strouhaného kokosu
- trochu nízkotučného mléka na zředění
- sladidlo bez kalorií
Ostatní
- arašídové máslo
- ovoce dle chuti (např. kiwi, borůvky, maliny)
Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Dva žloutky smíchejte se všemi ingrediencemi na těsto a na konec zlehka vmíchejte sníh.
- Těsto nalijte na plech o rozměru 30 × 40 cm vystlaný pečícím papírem a pečte 10 – 15 minut. Otestujte zapíchnutím špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, je korpus hotový.
- Nechte korpus chvíli vychladnout a rozřežte ho horizontálně napůl.
- Mezitím si připravte krém smícháním všech ingrediencí.
- Jednu polovinu korpusu potřete krémem, přiklopte druhou polovinou a dejte vychladit na hodinu do lednice.
- Poté vykrajujte pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce, ozdobte je arašídovým máslem, ovocem a propíchněte párátkem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez ozdob.
Komentáře