Ingredience na krůtí maso z pomalého hrnce
- 400 g krůtích prs (příp. kuřecích)
- 130 g žampiónů
- 50 ml vody
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 150 ml podmáslí
- 10 g celozrnné pšeničné mouky
Postup receptu na nízkotučná krůtí prsa z pomaláče
- Maso očisti od tuku a nakrájej na kostičky.
- Žampiony umyj a nakrájej na plátky.
- Maso a žampióny dej do pomalého hrnce, přidje sůl a pepř a a zalij 50 ml vody.
- Pomal přiklopené 1,5 hodiny na stupeň Low.
- Mouku pořádně rozmíchej v podmáslí a 10 minut před koncem vaření vlij do hrnce, promíchej a dovař. Pokud chceš omáčku hustější, použij více mouky.
- Podle chuti dosol a dopepři.
- Podávej s rýží uvařenou v rýžovaru. Nahoře jsem dozdobila červenou paprikou.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a ozdob.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Nebyl by lepší krůtí ořez? I když už je taky za cenu skoro stejnou, jako krůtí prsa, Výhodou snad může být, že jsou to někdy menší, někdy větší kousky masa, menší než krůtí medailónky. Máte tu celkem dobře vypadající vesměs obvyklé české recepty do pomalého hrnce, s kterým se teprve seznamujeme a tak je každý tip ostřílených harcovníků užitečný.
Zdravím Luboši, popravdě nevím, co je krůtí ořez :D, nicméně tento recept už je hodně starý a bylo to ze začátku, kdy jsem se s pomalým hrncem teprve seznamovala. Dnes už vím, že pomalý hrnec není až tak good pro masa, která jsou suchá a stačí jím jenom krátká úprava, takže krůtí už bych tam celkově moc nedělala, maximálně asi krůtí stehna s kostí. Na pomalý hrnec tu nemám nějak moc receptů, používám ho totiž nejvíc na vývary, ale můj si v tom teď začal víc dělat svůj „meaprep“, takže snad tento rok nějaké nové recepty na pomalý hrnec přidám. 🙂