Ingredience na fit dýňovou omáčku
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g dýně (použila jsem máslovou, ale Hokaidó bude vhodnější)
- 150 ml vody
- ½ cibule bez slupky (60 g)
- 1 mrkev (70 g)
- 1 petržel (60 g)
- ½ celeru (60 g)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
Postup receptu na zdravou dýňovou omáčku z pomalého hrnce
- Mrkve, petržel, celer a dýni zbav slupky a nakrájej na malé kostičky. Pokud použiješ dýni Hokaidó, stačí ji umýt, nemusíš loupat.
- Všechny ingredience kromě muškátového oříšku naskládej do pomalého hrnce a zalij vodou.
- Pomal přiklopené 4 hodiny na stupeň Low, případně 2 hodiny na stupeň High.
- Po uvaření vytáhni cibuli a směs nahrubo rozmixuj ponorným mixérem.
- Dle chuti přisol a připepři a přidej muškátový oříšek.
- Podávej s celozrnnými špagetami a nastrouhanými tvarůžkami.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a tvarůžek.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře