Ingredience na plněnou panenku
Maso
- 600 g vepřové panenky
- 300 g špenátu (čerstvého nebo mraženého) nebo sušená rajčata
- 60 g mozarelly light
- 1 lžíce řepkového oleje (15 ml)
- 2 lžíce vody (30 ml)
- 4 stroužky česneku (24 g)
- sůl, pepř
Příloha
- malé brambůrky
- růžičková kapusta
- olivový olej
- česnek
- sůl, pepř
Postup receptu – jak udělat vepřovou panenku plněnou špenátem
- Smíchej olej, prolisovaný česnek, vodu a pepř.
- Maso pořádně omyj a dej vcelku do marinády. Nechej přes noc v lednici.
- Špenát osmahni na trošce oleje, přidej 2 stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř. Přebytečnou vodu vymačkej a slij.
- Mozarellu nakrájej na tenké proužky.
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Panenku vytáhni z marinády a nařízni podélně tak, abys ji zcela rozevřela. Pokud je hodně velká, tak ji trošku naklepej. Zevnitř ji osol a opepři, naskládej špenát a mozarellu, smotejta dobře svaž provázkem. Pokud chceš náplň více valentýnskou, tak dej místo špenátu sušená rajčata.
- Pak ji zprudka opeč na pánvi ze všech stran, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Do pekáče vystlaného pečícím papírem dej opečené maso a zalij marinádou. Peč 15 – 20 minut na 180 °C, vytáhni z trouby a nech ještě alespoň 5 min odpočinout. Pozor, ať panenku nepečeš moc dlouho, byla by vysušená. Vevnitř by měla být světle růžová. Pokud si nejsi jistá, musíš ji rozříznout a podívat se, případně dopéct.
- Maso nakrájej na plátky, přelij výpekem a podávej s bramborami a kapustičkami nebo s bramborovou kaší (ta se k tomu bude hodit víc). Pokud chceš zvolit první možnost, kapustičky nejdříve nechej projít varem (ve vodě) a pak je peč společně s bramborami a ostatními ingrediencemi zhruba 30 minut.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře