Ingredience
- jahody
- vysokoprocentní čokoláda bez cukru
- domácí bílá proteinová čokoláda bez cukru
- vlašské ořechy
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup
- Jahody umyjte a pořádně usušte pomocí papírových kuchyňských utěrek.
- Čokoládu nalámejte na menší kousky a ohřejte cca 1 minutu v mikrovlnné troubě v nějaké užší skleničce. Pak ji pořádně rozmíchejte. Doporučuji ničím neředit, nebude pak na jahodách dobře držet.
- Jahody namáčejte v čokoládě, odkládejte na pečící papír a nechejte zaschnout.
- Bílou čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě pár sekund a pomocí lžičky udělejte na jahodách bílé šrafování. Pak můžete jahody ještě posypat rozdrcenými ořechy.
- Pokud chcete některé jahody bílé, namáčejte je do bílé čokolády a pak udělejte šrafování pomocí tmavé čokolády.
- Nutriční hodnoty neuvádím, spočítejte si je podle množství použitých surovin.
Komentáře