Ingredience
Těsto
- 150 g ovesné mouky vanilkové
- 30 g vanilkového proteinu
- 2 vejce (50 g)
- 240 ml nízkotučného mléka
- ½ sáčku kypřícího prášku (5 g)
- špetka soli
Krém
- 150 g jahod
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 230 g sýru lučinového typu (Goldessa Light Lidl)
- sladidlo bez kalorií
Ostatní
- 200 g jahod nebo hotové jahodové marmelády bez cukru
- 20 g vlašské ořechy
- 10 g vysokoprocentní čokoláda bez cukru
- jahody nebo maliny na ozdobu
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup
- Rozehřejte troubu na 160 °C.
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků a špetky soli vyšlehejte pomocí ručního mixéru tuhý sníh. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto na hladkou hmotu (případně použijte mixér, aby v těstě nebyly hrudky) a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte na plech o rozměru 38 × 25 cm vystlaný pečícím papírem a pečte 15 minut. Zda je těsto hotové, otestujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud se těsto na špejli nelepí, je hotové.
- Mezitím rozmixujte všechny ingredience na krém v mixéru se sekáčkem, ochutnejte a podle potřeby přislaďte. Pokud nemáte hotovou jahodovou marmeládu bez cukru, rozmixujte jahody.
- Hotový korpus nechejte vychladnout a pak pomocí sady vykrajovátek vykrojte 2 velká srdce, 2 středně velká a 2 malá. Ze zbylého těsta můžete udělat malinové jednohubky. Srdíčka slepte marmeládou a krémem, naskládejte je na sebe a slepte opět pomocí krému a marmelády a nakonec celý dort pomažte krémem a posypte rozdrcenými ořechy a čokoládou. Nahoře ozdobte malými jahodami nebo malinami, případně můžete použít jahodu v čokoládě.
Komentáře