Ingredience
Základní hmota
- 200 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 100 g datlí nebo datlové pasty
- 100 ml vody z datlí
- ½ banánu (60 g)
- 100 g arašídového másla
- ½ lžičky skořice (2 g)
Ostatní
- 20 g vysokoprocentní čokolády (JD Gross Lidl 81 %)
- 20 g arašídů
- 20 g goji
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup
- Datle nebo datlovou pastu namočte přes noc ve vodě. Vodu nevylívejte.
- Vločky rozmixujte nahrubo pomocí mixéru se sekáčkem.
- Pak rozmixujte datle s datlovou vodou a banánem.
- Smíchejte všechny ingredience na základní hmotu a natlačte ji do hranaté formy o rozměru cca 20 × 20 cm a dejte tuhnout do lednice.
- Jakmile je hmota pevná, rozkrájejte ji na tyčinky nebo čtverečky dle preference.
- Čokoládu nalámejte a v malé keramické mističce nebo hrnečku ji dejte roztopit do mikrovlnné trouby na pár sekund, hlídejte, ať se nespálí. Pak jí pořádně rozmíchejte.
- Pomocí lžičky udělejte na tyčinkách šrafování. Některé můžete namočit úplně.
- Nahoře ozdobte rozdrcenými arašídy a goji.
- Skladujte v lednici, kde vydrží i déle než týden.
Poznámky
- Pokud vám moc nejedou raw pamlsky, můžete hmotu upéct cca 20 minut na 160 °C.
- Pokud si budete tyčinky brát s sebou na cesty, stačí je zabalit do alobalu. V teplejších dnech je dejte do uzavíratelných krabiček, čokoláda se může rozpouštět, případně je udělejte bez čokolády.
- Jedná se o mírně poupravený recept od Aleny Krůtové – @alena_krutova13 (Instagram).
Komentáře
Nevěřila jsem, jaká je to dobrota! 🙂 I nepečené jsou výborné, mňam 🙂
Super 👍 Díky za otestování i komentář 😉✌️