Ingredience na fitness granolu bez cukru

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Ovesné vločky, ořechy, banán, protein, čekankový sirup, kakao, čokoláda, gojiGranola fitness zdravý recept Bajola

Video – jak upéct domácí fit granolu

Postup receptu – jak udělat zdravou granolu

  1. Troubu předehřej na 160 °C.
  2. Banán rozmačkej vidličkou a dobře rozmíchej.
  3. Smíchej ovesné vločky, protein, kakao, špetku soli a přidej rozmačkaný banán a čekankový sirup. Pořádně promíchej.
  4. Vystel plech o rozměru 26 × 38 cm pečícím papírem a ovesnou hmotu na něj rozprostři tak, aby vznikla co nejtenší vrstva.
  5. Peč 20 minut na 160 °C, poté vytáhni, dobře promíchej a dej péct na dalších 10 – 20 minut. Kontroluj, aby se granola nespálila.
  6. Po dopečení nechej granolu vychladnout, znovu pořádně rozděl na menší části a vmíchej nasekanou vysokoprocentní čokoládu, nasekané ořechy a goji.
  7. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  8. AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď

Granola postup receptu BajolaFitness granola čokoládová - zdravý recept Bajola

Poznámky k recepty na zdravou domácí granolu bez přidaného cukru

  • Obecně můžeš do granoly dát ingredience podle vlastní preference, ale je potřeba, aby tam bylo něco tekutého, co je spojí.
  • Čekankový sirup lze vynechat, granola není pak tak „zpečená“.
  • Pokud po prvním upečení nejde granola jednoduše promíchat, použij ostřejší tvrdší nástroj, kterým ji rozděl na malé části (např. kovovou kuchařskou špachtli nebo kovovou obracečku).
  • Ořechy doporučuju dát až po upečení granoly, jelikož by mohly pečením zhořknout. Pokud chceš lépe kontrolovat množství tuku, tak je tam nevmíchávej vůbec a přidávej si ořechy do granoly až zvlášť před jezením.
  • Doporučuji jíst s bílým řeckým jogurtem nebo tvarohem zředěným vodou, mletým lněným semínkem, ovocem a případně dosladit čekankovým sirupem.
  • Doporučuju udělat rovnou dvojitou dávku.
  • Skladuj v suchu v uzavřené nádobě, ideálně papírové. Vydrží minimálně 14 dní.
  • Celá dávka je cca 500 g, jedna porce je 50 g.