Ingredience
Těsto
- 160 g ovesné mouky vanilkové
- 60 g proteinového prášku vanilkového
- 1 avokádo (130 g)
- 2 vejce (100 g)
- 200 g jablečného pyré bez cukru
- 75 ml nízkotučného mléka
- 10 g kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
Ostatní
- 60 g arašídového másla
- 30 g granátového jablka
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků a špetky sněhu ušlehejte sníh pomocí ručního mixéru. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na těsto a poté všechno dohromady pořádně umixujte. Nakonec lehce vmíchejte sníh.
- Do každé muffinové formičky dejte na dno část těsta, na to přidejte ½ lžičky arašídového másla, přidejte další část těsta a nahoře dozdobte zrnky granátového jablka.
- Pečte 20 min na 180 °C.
Komentáře