Ingredience na fit kokosovou roládu
Těsto
- 170 g celozrnných sušenek
- 60 g čekankového sirupu nebo datlové pasty
- 3 lžíce vody (45 ml)
- 1 lžíce mleté kávy (10 g)
- 1 lžička holandského kakaa (5 g)
Nízké gramáže surovin jednoduše odměříte pomocí lžícové váhy.
Postup receptu
- Sušenky rozmixujte na mouku v mixéru se sekáčkem a kávu rozpusťte v horké vodě.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte. Můžete použít kuchyňského robota. Pokud se těsto drolí, přilijte trochu vody.
- Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečícího papíru.
- Kokos a čekankový sirup rozmixujte pomocí mixéru se sekáčkem na máslovou hmotu. Je potřeba mixovat dlouho (10 – 15 minut). Pokud je hmota moc hustá a špatně by se roztírala, přidejte trošku vody.
- Vyválené těsto potřete krémem, srolujte a dejte vychladit na 8 hodin do lednice.
- Před servírováním obalte v kokosu a nakrájejte.
Recept inspirován dle knihy Fit recepty II
Komentáře