Ingredience na zdravé Honzovy buchty bez cukru

Přesné gramáže surovin a kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. 👉 Stáhni si ji zde

Fit tvarohové buchty - recept Bajola

Proč je kynuté pečivo zdravé a vhodné i při hubnutí?

Postup receptu – jak udělat domácí zdravé Honzovy buchty

  1. Vejce a mléko vytáhni alespoň 30 minut předem z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
  2. Mouku prosej přes jemné sítko, odeber čtvrtinu a do zbylé části vmíchej droždí.
  3. Do mléka přidej vejce, olej, sladidlo, špetku soli a citrónovou kůru, smíchej, a pak postupně přisypávej mouku s droždím a případně i odebranou čtvrtinu mouky, dokud nevypracuješ vláčné kompaktní těsto. Mouky může jí být potřeba méně anebo i více, záleží na savosti mouky a hustotě ostatních surovin. Těsto musí být vláčné, ne tuhé ani moc lepivé.
  4. Dobře vypracované těsto přikryj utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechej v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem (cca 1 hodinu). Můžeš použít urychlovač kynutí.
  5. Mezitím si připrav náplň. Tvaroh smíchej se sladidlem, troškou citrónové kůry a vanilkovým extraktem. Ochutnej a podle chuti případně přislaď. Dej chladit do lednice.
  6. Jakmile bude těsto vykynuté, vyválej ho do velkého čtverce a rozřež na 16 stejně velkých čtverečků. Na každý čtvereček dej cca 15 g náplně, spoj vždy protilehlé rohy tak, abys náplň zabalila, a vytvaruj bochánek.
  7. Bochánky naskládej na pekáč vystříkaný řepkovým olejem o rozměru 23×23×6 cm. Pekáč přikryj a nechej ještě 30 minut na teplém místě kynout.
  8. Rozehřej troubu na 180 °C a buchty peč 45 minut. Nechej vychladnout a pocukruj moučkovým sladidlem bez kalorií.
  9. Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
  10. AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď

Fit tvarohové Honzovy buchty - foto postupZdravé Honzovy buchty - recept Bajola

Poznámky k receptu na fitness Honzovy buchty s celoznného mouky

  • Mléko musí být vlažné, v žádném případě horké, to by usmrtilo kvasnice.
  • Tvaroh je potřeba použít co nejtužší, aby se dal dobře zabalit do těsta. Tvaroh ve vaničce je moc tekutý a bude vytékat.
  • Vydrží v lednici minimálně týden, ale je nutno je před konzumací ohřát v mikrovlnné troubě, aby změkly. Myslím, že půjdou i zmrazit, ale netestovala jsem.
  • Počítej, že tato sranda je poměrně pracná, ale vyrobíš si fitness svačinu na několik dní. Nebo je můžeš zakusovat na snídani k jogurtu a ovoci.

Přesné gramáže surovin a kompletní recept najdeš v UKÁZCE z mojí knihy Fit bez diet. 👉 Stáhni si ji zde