Ingredience na recept
- 800 g brambor (varný typ C)
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce (100 g)
- špetka soli
Postup receptu
- Ve středně velkém hrnci uvař brambory ve slupce cca 30 min.
- Po uvaření brambory oloupej a dobře rozmixuje na hrubší kaši. Opravdu rozmixuj, pokud jen rozšťoucháš, budou v knedlíku kusy brambor.
- Přidej všechny ostatní ingredience a ideálně v kuchyňském robotovi vyhnětej těsto. Mouku přisypávej postupně. Když se těsto lepí, přidej více mouky.
- Zpracované těsto rozděl na 4 díly a vytvaruj do šišek.
- Knedlíky zabal do potravinářské folie, pořádně utáhni a vař ve vroucí vodě 25 minut.
- Servíruj například ke kuřeti na zelí nebo k moravskému vrabci se špenátem.
- Knedlík lze i zamrazit.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Brambory jsem nastrouhala na jemno, spojila rukama, výsledek je stejný jako s technikou. Pokud se vám zdá zbytečně moc mouky, dejte jedno vajíčko a polovinu mouky. Zrovna je obědvám s takovým hodně lehkým segedínem 🙂 a jsou výborné. Jen bych se přimluvila – vykašlete se na potravinářskou folii, výsledek je i bez ní výborný a myslím, že plastů produkujeme víc než dost. V každém případě děkuji za prima recept 🙂