Ingredience na fit čevabčiči plněné vejcem
- 5 ks vajec M (250 g)
- 500 g mletého hovězího masa 100% (příp. krůtího)
- 3 stroužky česneku (15 g)
- 2 lžičky mleté sladké papriky (10 g)
- 2 lžičky soli (10 g)
- 1/2 lžičky pepře (2 g)
Postup receptu – jak udělat skotské vejce
- Vejce uvařt na hniličku podle tohoto návodu (vařila jsem 5 minut od bodu varu) a pak je oloupej.
- Předehřej troubu na 180 °C.
- Mleté maso smíchej s kořením, přidej prolisovaný česnek a pořádně propracuj. Poté rozděl nožem na 5 částí, z každé vytvaruj co největší placku a zabal do ní vejce.
- Peč nepřiklopené 30 minut na 180 °C, použila jsem skleněný pekáč vystlaný pečícím papírem. V případě krůtího masa peč kratší dobu, to je hotové rychleji.
- Nebo můžeš vejce usmažit v horkovzdušné fritéze – smaž na 180 °C cca 15 minut (v průběhu kontroluj, může to být méně i více).
- Podávej s bramborami nebo bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy.
Komentáře