Ingredience na fit citrónový cheesecake
Korpus na cheesecake
- 150 g ovesných vloček
- 60 g mandlového másla nebo jiného ořechového másla (příp. pomleté ořechy, ale konzistence bude trochu jiná)
- 75 g datlí nebo datlové pasty
- 40 ml vody (z datlí)
- citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
Krém na cheesecake
- 300 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
- 225 g krémového sýru light (např. K-Classic Kaufland)
- 1 ks vejce M (50 g)
- 1 vanilkový pudingový prášek bez cukru (45 g)
- 3 citróny – šťáva (100 ml)
- 100 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- přírodní sladidlo bez kalorií (80 – 100 g)
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu – jak upéct dietní citrónový cheesecake bez cukru
- Datle nebo datlovou pastu namoč přes noc do vody (v lednici).
- Předehřej troubu na 180 °C.
- Ovesné vločky rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem. Přidej datle a ořechové máslo a pořádně rozmixuj. Podle konzistence přidej vodu z datlí, aby se hmota dala dobře namačkat na dno formy. Nakonec vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru.
- Těsto rozprostři rovnoměrně na dno kulaté skleněné formy o průměru 19 cm.
- Smíchej všechny ingredience na krém a vyšlehej je pomocí ručního mixéru do hladké hmoty. Konzistence by měla být mírně tekutá. V případě potřeby přidej více mléka. Ochutnej a oslaď dle chuti sladidlem bez kalorií.
- Krém nalij na korpus a peč cca 35 minut na 180 °C. V případě jiného druhu formy to může být více.
- Nechej dobře ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.
- Nutriční hodnoty na 100 g: 154 kcal / 9 g B / 24 g S / 6 g C / 4 g T / 2 g V.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by tento cheesecake šel udělat i bez pečení? Ze by se v troubě pekl pouze korpus. A dále bych se chtěla zeptat, co to máte na tom cheesecaku nahoře?
Předem moc děkuji.
Dobrý den/ahoj Terko, nepečené by to šlo, ale muselo by se to přemyslet, jelikož je tam to vejce a to bych moc nedoporučovala konzumovat zasyrova a zřejmě by to ani tak neztuhlo. Dala bych tam v tomto případě jen tvaroh, creamcheese a případně želatinu na ztužení, pokud by to nebylo dostatečně tuhé. Anebo z toho mléka a pudingu uvařila puding, který by to dotužil. Jinak nahoře je plátek citrónu a lístky máty. 😉