Ingredience
Rizoto
- 250 g rýže vhodné na rizoto (ideálně Arborio, příp. kulatozrnná)
- 400 g cuketa
- 200 ml bílého vína
- 1,5 l hovězího vývaru
- 125 g mozarelly light
- 2 stroužky česneku (12 g)
- sůl
- pepř
- řepkový olej (5 ml)
Maso
- 200 g kuřecích nebo krůtích prsou
- sůl
- pepř
- řepkový olej (3 ml)
Postup
- Maso umyjte, očistěte od tuku a nakrájejte na malé kousky. Osolte, opepřete a orestujte na trošce oleje.
- Česnek oloupejte. Cuketu zbavte slupky, nastrouhejte najemno a osolte. Jakmile pustí vodu, tak ji slijte.
- Na trošce oleje zpěňte česnek, přidejte rýži a nechte chvíli opražit.
- Nalijte víno a až se vsákne, postupně přilévejte vývar, vždy po jedné naběračce. Až se vývar vsákně do rýže, přidejte další naběračku. Stále míchejte. Pozor, nesolte, vývar už je pravděpodobně slaný dost.
- Asi po 7 minutách přidejte cuketu.
- Po dalších 10 minutách přidejte maso do pánve a vše promíchejte.
- Jakmile je rýže skoro hotová (musíte ji ochutnat), odstavte z plotny, přidejte maso a sýr a přiklopené nechejte 5 minut odstát.
- Ochutnejte a podle chuti případně dosolte.
Komentáře