Ingredience
- 50 g kakaového másla
- 30 g proteinového prášku bílá čokoláda
- 10 kapek vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Kakaové máslo dejte do malé keramické mističky a rozpusťte v mikrovlnné troubě cca 1 minutu.
- Pak ho pořádně rozmíchejte, přidejte protein, špetku soli a vanilkový extrakt.
- Znovu pořádně rozmíchejte a buď přímo použijte, na co potřebujete, nebo nalijte do silikonové formy na čokoládu a dejte ztuhnout do mrazničky. Pak můžete vždy podle potřeby vytáhnout a použít.
- Skladujte v mrazničce.
Poznámky
- Tuto proteinovou čokoládu nedoporučuji jíst samostatně, ale používat například na zdobení dortů, jahod v čokoládě nebo jiných dezertů, protože protein se dost lepí na zuby. Pokud ji však zakomponujete do dezertu, lepivost se vytratí.
- Do výše uvedené formy na čokoládu se vejde 200 g. Pokud ji chcete zaplnit celou, udělejte dvojitou dávku. Na obrázku jsem použila silikonovou formičku na malé čokoládky.
Komentáře