Ingredience na dýňovou buchtičku
Těsto
- 50 g dýňového pyré
- 1 vejce (45 g)
- 15 g celozrnné špaldové mouky
- 10 g proteinový prášek vanilkový
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky citrónové kůry
- ½ lžičky kypřícího prášku (1 g)
- sladidlo bez kalorií
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Poleva
- 75 g bílého selského jogurtu (Pilos 3,5%)
- sladidlo bez kalorií
- kapka vanilkového extraktu
Ostatní
- ½ lžičky skořice
- 15 g granátového jablka
Postup receptu
- Dýňové pyré je potřeba mít připravené dopředu. Návod zde
- Rozehřejte troubu na 200 °C.
- Smíchejte zvlášt suché a mokré ingredience na těsto a pak vsypte suché ingredience k mokrým a vymíchejte v těsto.
- Těsto ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
- Připravte si zapékací mističku o průměru 11 cm a vymažte ji kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky. Já jsem při pečení použila rozevírací mističku, ale tu nedoporučuji, těsto se přilepí a špatně se pak buchtička vytahuje.
- Těsto nalijte do mističky a pečte 15 minut 200 °C. Půjde to upéct i v mikrovlnné troubě, ale ještě jsem to netestovala, odhaduji 5 minut na plný výkon.
- Mezitím smíchejte ingredience na polevu.
- Vychladlou buchtičku polijte polevou a posypte skořicí a zrníčky granátového jablka. Návod, jak vyloupat granátové jablko
Komentáře