Ingredience na dýňovou buchtičku

Těsto

Poleva

Ostatní

  • ½ lžičky skořice
  • 15 g granátového jablka
Fitness dýňová buchtička - recept Bajola

Postup receptu

  1. Dýňové pyré je potřeba mít připravené dopředu. Návod zde
  2. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  3. Smíchejte zvlášt suché a mokré ingredience na těsto a pak vsypte suché ingredience k mokrým a vymíchejte v těsto.
  4. Těsto ochutnejte a podle potřeby doslaďte.
  5. Připravte si zapékací mističku o průměru 11 cm a vymažte ji kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky. Já jsem při pečení použila rozevírací mističku, ale tu nedoporučuji, těsto se přilepí a špatně se pak buchtička vytahuje.
  6. Těsto nalijte do mističky a pečte 15 minut 200 °C. Půjde to upéct i v mikrovlnné troubě, ale ještě jsem to netestovala, odhaduji 5 minut na plný výkon.
  7. Mezitím smíchejte ingredience na polevu.
  8. Vychladlou buchtičku polijte polevou a posypte skořicí a zrníčky granátového jablka. Návod, jak vyloupat granátové jablko