Ingredience
Těsto
- 70 g dýňového pyré
- 1 vejce (50 g)
- 15 g ovesné mouky vanilkové
- 15 g proteinového prášku vanilkového
- ½ lžičky skořice (1 g)
- cca 20 ml vody
- kokosový olej na vytření vaflovače (1 g)
Na ozdobu – příklady
- ovoce dle vlastní chuti (např. banán, kiwi, jahody, maliny, broskve, nektarinky, granátové jablko, hruška, hrozny)
- bílý jogurt
- mletý mák, skořice, mleté lněné semínko
- goji, ořechy (vlašské, lískové, mandle)
- avokádová nutella
- arašídové máslo
- sirup bez kalorií nebo čekankový sirup
- vysokoprocentní čokoláda bez cukru
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup
- Rozehřejte vaflovač.
- Dobře rozmíchejte všechny ingredience v plastové odměrce, ze které se těsto dobře nalívá. Konzistence těsta na vafle je jiná než těsta na palačinky. Těsto musí být hustější, při nalévání teče pomalu. Konzistenci těsta si případně poštelujte přidáním více mouky nebo přidáním trošku vody, záleží totiž na velikosti vejce a řídkosti dýňového pyré.
- Vaflovač vytřete kokosovým olejem pomocí silikonové mašlovačky a nalijte do něj veškeré těsto.
- Pečte 5 – 10 minut dle výkonu vaflovače.
- Na vafle naskládejte ingredience dle vlastní chuti. Ovoce můžete i rozmixovat na pyré.
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou a čokoládový protein.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na vafle bez náplně.
Komentáře