Ingredience
Steak
- 200 g hovězí svíčkové
- sůl
- pepř
- olivový olej (5 ml)
Cuketové rizoto
- 250 g rýže vhodné na rizoto (ideálně Arborio, příp. kulatozrnná)
- 400 g cuketa
- 250 g žampionů
- 200 ml bílého vína
- 1,5 l hovězího vývaru
- 125 g mozarelly light
- 2 stroužky česneku (12 g)
- sůl
- pepř
- řepkový olej (5 ml)
Postup
- Maso vytáhněte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu.
- Mezitím připravte rizoto. Žampiony umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte. Cuketu zbavte slupky, nastrouhejte najemno a osolte. Jakmile pustí vodu, tak ji slijte.
- Na trošce oleje orestujte žampiony, které lehce osolte, přidejte cuketu a opepřete.
- Na trošce oleje zpěňte česnek, přidejte rýži a nechte chvíli opražit.
- Nalijte víno a až se vsákne, postupně přilévejte vývar, vždy po jedné naběračce. Až se vývar vsákně do rýže, přidejte další naběračku. Stále míchejte.
- Asi po 10 minutách přidejte žampiony s cuketou.
- Jakmile je rýže skoro hotová (musíte ji ochutnat), odstavte z plotny a vmíchejte sýr. Přiklopte pokličkou nebo utěrkou a nechce 5 minut odstát.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Maso opepřete a potřete olivovým olejem. Pozor, nesolte.
- Osmahněte ho na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany a dejte do trouby na 5 – 7 minut.
- Po vytažení z trouby nechte 5 minut odstát a poté osolte a nakrájejte na tenké plátky.
Komentáře