Ingredience
Maso – vývar
- 1 kg hovězího masa s kostí
- 3 mrkve (150 g)
- 2 petržele (100 g)
- 1 cibule (70 g)
- ½ celeru (100 g)
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička soli (3 g)
- 1,5 l vody
Celozrnné celestýnské nudle
- 1 vejce (50 g)
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 100 – 200 ml nízkotučného mléka
- špetka soli
- špetka prášku do pečiva
- řepkový olej na vytření pánve (2 ml)
Postup
- Kořenovou zeleninu oloupejte, očistěte, umyjte a nakrájejte na kousky.
- Z masa odstraňte tuk, osolte, opepřete a zprudka opečte ve velkém hrnci na trošce oleje ze všech stran.
- Vytáhněte z hrnce maso, přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte.
- Vraťte maso, přidejte neloupanou cibuli, koření a zalijte studenou vodou.
- Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte nepřiklopené na nejnižším stupni 3 – 4 hodiny.
- Vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte.
- Mrkev rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte, ostatní zeleninu vyhoďte.
- Maso nakrájejte na malé kousky.
- Část masa s mrkví vraťte zpátky do vývaru. Zbytek použijte třeba na fitness rizoto.
- Dle chuti přisolte a připepřete.
- Na nudle smíchejte všechny ingredience, aby vzniklo těsto jak na palačinku (tekutější, ale ne tekuté jako voda).
- Těsto nalijte do olejem vytřené pánve pomocí silikonové mašlovačky a opečte z obou stran. Pak ji nakrájejte na tenké nudličky a vložte před podáváním do polévky.
- Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
- Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.
Komentáře