Ingredience na zdravý hovězí vývar z pomalého hrnce
- 450 g hovězího masa s kostí (předního)
- 650 g hovězí kližky
- 2 mrkve (140 g)
- 2 petržele (100 g)
- 1 cibule (70 g)
- ½ celeru (100 g)
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička soli (3 g)
- 1,3 l vody
Postup, jak udělat fit hovězí vývar
- Kořenovou zeleninu oloupej, očistěi, umyj a nakrájej na menší části.
- Cibuli umyj a přepul.
- Z masa odstraň tuk.
- Dej všechny ingredience do pomalého hrnce a zalij studenou vodou.
- Pomal přiklopené 7 – 8 hodin na stupeň Low.
- Pokud se na povrchu usadí v průběhu vaření nečistoty, sesbírej je naběračkou.
- Po uvaření vytáhni maso z hrnce a vývar přecee přes jemný cedník. Pokud je vývar kalný, přeceď ještě přes plátýnko nebo plenku.
- Mrkev a petržel rozmačkej vidličkou nebo nakrájej na malé kousky, ostatní zeleninu vyhoď.
- Maso nakrájej na malé kousky.
- Část masa s mrkví a petrželí vrať zpátky do vývaru. Zbytek použij třeba k fitness rajské.
- Dle chuti přisol a připepři.
Poznámky k receptu na zdravý hovězí vývar
- Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
- Můžeš přidat polévkové semolinové nebo celozrnné těstoviny, případně jinou polévkovou vložku. Doporučuji uvařit zvlášť.
- Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. Nevím, kolik tuku se vyvaří do polévky. 🙂 Použij kdyžtak údaje z kalorických tabulek.
Komentáře