Ingredience na hráškovou polévku
- 900 g kuřecí prsa s kostí bez kůže
- 400 g hrášku v plechovce nebo mraženého
- 1 cibule (70 g)
- 2 mrkve (100 g)
- 1 lžička soli (4 g)
- ½ lžičky pepře (2 g)
Postup receptu
- Pokud máte mražený hrášek, nechejte ho předem zcela rozmrazit.
- Maso zbavte tuku. Mrkev oloupejte a očistěte, cibuli umyjte a přepulte.
- Dejte všechny ingredience do pomalého hrnce a povařte přiklopené 3 hodiny na stupeň Low.
- Po uvaření vytáhněte maso, mrkev a cibuli a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
- Dle chuti přisolte a připepřete.
- Maso oberte od kosti a nakrájejte na malé kousky.
- Polévku podávejte s kousky masa a můžete posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky.
- Pokud chcete mít z polévky hlavní jídlo, podávejte např. s domácím celozrnným chlebem z jogurtu.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez semínek a se 100 g kuřecích prs v porci. Zbylé maso můžete použít třeba do tortilly.
Komentáře