Ingredience
- 830 g hrušek (670 g očištěných)
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce (100 g)
- 250 ml polotučného mléka
- 150 g ovesné mouky čokoládové
- 150 g celozrnné mouky pšeničné
- 1 lžíce kakaa (5 g)
- špetka soli
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- 450 g hrušek rozmixujte na pyré a zbytek nakrájejte na tenké plátky.
- Smíchejte všechny ingredience a přidejte hruškové pyré.
- Vymažte formu kokosovým olejem, doporučuji silikonovou se skleněným dnem o rozměru 24 × 24 cm.
- Těsto nalijte do formy a nahoru naskládejte plátky hrušek.
- Pečte 45 minut.
Poznámky
- Pokud chcete koláč čokoládovější, můžete přidat rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu.
- Koláč lze udělat i ve verzi s proteinem, stačí část mouky nahradit proteinem a doporučuji nahradit maximálně 30 % mouky, lze i více, ale čím více bude proteinu, tím bude těsto hutnější, tužší a méně chutné.
- Lze udělat i světlou verzi, stačí použít ovesnou mouku vanilkovou, vanilkový protein a vynechat kakao.
Komentáře