Ingredience
- 250 g rozmixovaných jablek
- 2 vejce (100 g)
- 30 ml nízkotučného mléka
- 120 g ovesné mouky vanilkové
- 60 g proteinového prášku vanilkového
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice (5 g)
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva (5 g)
- špetka soli
- sladidlo bez kalorií
- kokosový olej na vymazání formy (2 g)
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte zvlášť suché a mokré ingredience na těsto.
- Vsypte suché ingredience k mokrým a vymíchejte v těsto.
- Těsto ochutnejte a podle chuti doslaďte sladidlem bez kalorií.
- Vymažte kulatou silikonovou formu o průměru 23 cm kokosovým olejem.
- Těsto nalijte do formy a pečte 20 – 25 min.
- Otestuje zapíchnutím špejle. Pokud je čistá a těsto se na ni nelepí, je buchta hotová.
- Před servírováním můžete polít sirupem bez kalorií a posypat ořechy.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na buchtu bez polevy a ozdob.
Komentáře