Ingredience na fit jahodové donuty bez cukru
Těsto na donuty
- 60 g jahod (příp. malin nebo borůvek)
- 2 ks vejce M (100 g)
- 1 lžíce nízkotučného mléka (10 ml)
- 40 g ovesné mouky jahodové (nebo vanilkové)
- 20 g proteinového prášku jahodového, příp. vanilkového nebo bez příchuti (jak nahradit v poznámce)
- 5 g kypřícího prášku bez fosfátů
Poleva na donuty
- 60 g jahod (příp. malin nebo borůvek)
- 60 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
- přírodní sladidlo bez kalorií
Ostatní
- 20 g strouhaného kokosu nebo ořechů
- řepkový olej ve spreji na vystříkání formy (1 ml)
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup receptu – jak udělat fit jahodové donuty bez smažení
- Rozehřej troubu na 180 °C.
- Umyté jahody rozmixuj v mixéru se sekáčkem. Mouku, protein a kypřící prášek prosej přes jemné sítko.
- Zvlášť smíchej suché a zvlášť mokré ingredience na těsto a pak vše dohromady.
- Těsto nalij do ideálně silikonové formy na donuty. Pro jistotu ji vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji, ať pak donuty jednoduše vyklopíš.
- Peč 20 minut na 180 °C.
- Mezitím připrav polevu smícháním všech ingrediencí v menší hlubší misce. Polevu ochutnej a doslaď podle chuti sladidlem bez kalorií. Do další hlubší misky nasyp strouhaný kokos.
- Hotové donuty nechej vychladnout a pak je namáčej do polevy a do kokosu. Nechej dobře ztuhnout, ideálně je náskladej do nějaké větší misky vedle sebe a dej je do lednice.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Poznámky k receptu na nízkotučné fitness jahodové donuty
- Lze udělat i čokoládovou verzi, stačí použít ovesnou mouku čokoládovou, čokoládový protein a případně přidat 1/2 lžičky 100% kakaa a sladidlo bez kalorií.
- Protein v těstě můžeš nahradit ovesnou moukou, ale ochudíš se o bílkoviny.
- Pokud použiješ obyčejnou ovesnou mouku nebo vypustíš protein, musíš těsto ještě přisladit, protože ochucená ovesná mouka už je ideálně oslazená.
- Pokud se ti nepodaří poleva pěkně obarvit dorůžova, můžeš přidat červené potravinářské barvivo.
Komentáře