Ingredience
- 1 kg králíka
- 4 stroužky česneku (24 g)
- 4 lístky šalvěje
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu nebo 2 lžičky sušeného
- 5 snítek čerstvé petrželky nebo 1 lžíce sušené
- 1 lžíce balsamica (15 ml)
- 150 ml vinného bílého octa
- 3 lžíce olivového oleje (45 ml)
Postup
- Králíka naporcujte na menší kousky a umyjte.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Bylinky nasekejte.
- V hrnci na trošce oleje orestuje králíka ze všech stran.
- Přidejte česnek a ocet.
- Jakmile se ocet vypaří, králíka osolte a přidejte bylinky.
- Podlijte teplou vodou a pomalu vařte do změknutí 35 – 45 minut. Podle potřeby po troškách podlévejte.
- Před koncem vaření přidejte 1 lžíci balsamica a promíchejte.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru nebo cuketovým koláčem.
Komentáře