Ingredience
- 200 g rýže na rizoto (ideálně Arborio, případně kulatoznná)
- 2 stroužky česneku (12 g)
- 200 ml bílého vína
- 750 ml kuřecího vývaru
- 400 g kuřecích jater
- 200 g žampionů
- 125 g nízkotučného sýru (např. mozarella, 30% Eidam)
- sůl
- pepř
- řepkový olej (5 ml)
Postup
- Žampiony umyjte a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Játra očistěte. Sýr nastrouhejte.
- Na pánvi orestujte na trošce oleje žampiony.
- Dejte je stranou a na trošce oleje opečte zprudka játra z obou stran. Pozor, nesolte. Až jsou hotová, nakrájejte je na menší kousky, osolte a opepřete.
- Poté zpěňte na trošce oleje česnek, přidejte rýži a nechte chvíli opražit. Pozor, nesolte, vývar už je pravděpodobně dost slaný.
- Nalijte víno a až se vsákne, postupně přilévejte vývar. Stále míchejte.
- Asi po 7 minutách přidejte žampiony a po dalších 10 minutách přidejte játra.
- Jakmile je rýže skoro hotová (musíte ochutnat), odstavte z plotny a vmíchejte sýr.
- Přiklopte a nechte 5 minut odstát.
- Ochutnejte a případně dosolte.
Komentáře