Ingredience na fit kuře na zelí
Maso a zelí
- 600 g kuřecích nebo krůtích čtvrtek nebo paliček
- 600 g kysaného zelí bílého nebo červeného
- 1 lžička sladké mleté papriky (5 g)
- řepkový olej ve spreji (5 ml)
- sůl
- pepř
Fit gratinované brambory
- 800 g brambor
- 150 g bílého nízkotučného jogurtu
- 180 g nízkotučné zakysané smetany (8%)
- 125 g mozarella light
- 1 lžička červené papriky (5 g)
- sůl
- pepř
Postup receptu – jak udělat zdravé kuře na zelí
- Rozehřej troubu na 200 °C.
- Zelí dobře propláchni vodou a dej na dno pekáče o rozměru 35 × 21 × 14 cm.
- Z kuřecích stehen odstraň kůži podle tohoto návodu, polož na zelí, osol, opepři, posypej mletou paprikou a postříkej řepkovým olejem ve spreji nebo dávkovačem na olej.
- Peč 1 – 1,5 hodiny na 200 °C (dle velikosti stehen). V průběhu občas stehna postříkej vodou a můžeš ještě jednou postříkat i olejem.
- Můžeš podávat buď s fitness bramborovým knedlíkem nebo souběžně s kuřetem upéct gratinované brambory – brambory oloupej, umyj a nakrájej na tenké plátky. Naskládej první vrstvu brambor na pečícím papírem vystlaný pekáč o rozměru 35 × 21 × 14 cm. Jeden plátek vedle druhého. Každý plátek osol a opepři. Smíchej jogurt a zakysanou smetanu a dej trochu na každou bramboru. Přidej trochu nastrouhaného sýru a pokračuj další vrstvou, až vyskládáš celý pekáč. Nahoře zakonči bramborami a posypej červenou paprikou. Peč společně s kuřetem doměkka.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny pouze na kuře a zelí (bílé).
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Opět vynikajicí.