Ingredience na mrkvový flatbread sendvič
Těsto
- 90 g mrkve očištěné
- 50 g celozrnné žitné mouky
- 1 vejce (50 g)
- 150 ml vody
- špetka soli
Náplň 1 – s volským okem
- 10 g hummus (Toppo s česnekem Lidl)
- 20 g cuketa (6 plátků)
- 1 volské oko (50 g)
- 20 g žampionů
- 10 g eidamu 30%
Náplň 2 – s kuřecím masem
- 10 g hummus (s česnekem Lidl)
- 20 g salátových lístků
- 50 g kuřecích prsou (orestovaných)
- 20 g rajčat
- 10 g eidamu 30%
Postup receptu
- Rozehřejte troubu na 200 °C.
- Mrkev rozmixujte pomocí sekáčku nebo nastrouhejte na struhadle.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto, dejte do čtvercové formy o rozměru 20 × 20 cm a pečte 25 minut. Poté ještě 5 minut opečte na pánvičce z obou stran. Jde to upéct i v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon cca 15 minut a šlo by to zřejmě i rovnou opékat na pánvičce, ale zatím nemám vyzkoušené.
- Na flatbread naskládejte ingredience dle chuti, já jsem udělala každý s jinými ingrediencemi viz výše. Vše postupně opečte na pánvičce, než se flatbread v troubě upeče. Volské oko opečte z obou stran, aby žloutek nevytekl.
- Nutriční hodnoty v tabulce jsou uvedeny pouze na flatbread. Verze 1 má jinak celkem 285 kCal, 25 g sacharidů, 2 g cukru, 16 g bílkovin a 5 g tuku. Verze 2 má celkem 261 kCal, 26 g sacharidů, 3 g cukru, 20 g bílkovin a 5 g tuku.
Komentáře