Ingredience na mrkvový flatbread sendvič

Těsto

Náplň 1  – s volským okem

  • 10 g hummus (Toppo s česnekem Lidl)
  • 20 g cuketa (6 plátků)
  • 1 volské oko (50 g)
  • 20 g žampionů
  • 10 g eidamu 30%

Náplň 2  – s kuřecím masem

  • 10 g hummus (s česnekem Lidl)
  • 20 g salátových lístků
  • 50 g kuřecích prsou (orestovaných)
  • 20 g rajčat
  • 10 g eidamu 30%
Fitness mrkvový flatbread - recept Bajola

Postup receptu

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Mrkev rozmixujte pomocí sekáčku nebo nastrouhejte na struhadle.
  3. Smíchejte všechny ingredience na těsto, dejte do čtvercové formy o rozměru 20 × 20 cm a pečte 25 minut. Poté ještě 5 minut opečte na pánvičce z obou stran. Jde to upéct i v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon cca 15 minut a šlo by to zřejmě i rovnou opékat na pánvičce, ale zatím nemám vyzkoušené.
  4. Na flatbread naskládejte ingredience dle chuti, já jsem udělala každý s jinými ingrediencemi viz výše. Vše postupně opečte na pánvičce, než se flatbread v troubě upeče. Volské oko opečte z obou stran, aby žloutek nevytekl.
  5. Nutriční hodnoty v tabulce jsou uvedeny pouze na flatbread. Verze 1 má jinak celkem 285 kCal, 25 g sacharidů, 2 g cukru, 16 g bílkovin a 5 g tuku. Verze 2 má celkem 261 kCal, 26 g sacharidů, 3 g cukru, 20 g bílkovin a 5 g tuku.