Ingredience
Lízátka
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 2 banány (240 g)
- 50 g čokoládového proteinu
- sladidlo bez kalorií
Ostatní
- 60 g arašídového másla
- 100 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
- mandlové plátky nebo špalíčky
- strouhaný kokos
- barevné zdobení bez cukru
Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji
Postup
- Rozmixujte všechny ingredience na těsto v mixéru se sekáčkem. Podle chuti přislaďte.
- Těsto nalijte do silikonové formy na ledy nebo do silikonové formy na biskupský chlebíček. Jiný typ formy vystelte potravinářskou fólií.
- Dejte zmrazit na zhruba 2 hodiny a poté do hmoty zapíchejte špejle. Pokud jste použili formu vcelku, tak nejdříve hmotu vytáhněte z formy a rozřežte ji na kostičky, pak ji vraťte do formy a zapíchněte špejle.
- Nechejte zcela zmrazit další zhruba 3 hodiny, podle výkonu mrazáku to může trvat i celou noc.
- Jakmile jsou lizátka úplně zmrzlá, připravte si čokoládovou polevu.
- Zahřejte arašídové máslo v malém kastrůlku a přidejte do něj čokoládu. Už nevařte, nechejte jen rozpustit.
- Lízátka pak namáčejte v polevě nebo polévejte lžící a ihned posypejte ořechy nebo kokosem nebo zdobením. Poleva bleskurychle ztuhne.
- Uchovávejte v mrazáku.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez ořechů a zdobení.
- Chceš více čokoládových receptů nejen na hubnutí? 🍫 Najdeš je v mojí e-kuchařce Fitness čokoholik ZDE
Komentáře