Ingredience
- 1 pstruh (200 g vykoštěný)
- 300 ml bílého vína
- šťáva z ½ citrónu (30 ml)
- 200 ml zeleninový nebo rybí vývar
- 2 lžíce nízkotučného cottage sýru (60 g)
- 2 lžíce celozrnné špaldové mouky (40 g)
- petržel nebo sušená petrželová nať
- sůl
- pepř
- řepkový olej (3 ml)
Postup
- Pstruha očistěte od šupin a nafiletujte podle tohoto návodu.
- Plátky pstruha umyjte, osolte a osmažte na trošce oleje nejdříve kůži dolů cca 3 minuty, otočte a osmahněte cca 2 minuty z druhé strany a dejte stranou.
- Do výpeku nalijte víno, šťávu z citrónu, osolte a nechte zredukovat na polovinu.
- Přidejte vývar, cottage a mouku rozmíchanou ve vývaru. Vařte do zhoustnutí.
- Nakonec vmichejte nasekanou nebo sušenou petržel.
- Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
- Podávejte s bramborovou kaší, hranolkami pečenými v troubě nebo batátovými hranolkami.
- Nutriční hodnoty jsou uvedeny bez přílohy.
Komentáře