Ingredience
Těsto
- 75 g celozrnné pšeničné mouky
- 75 g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce (50 g)
- 100 ml podmáslí
- 15 ml olivového oleje extra panenského (2 lžíce)
- ½ lžičky soli (2 g)
Náplň
- 200 g kuřecího masa (použila jsem stehna)
- 250 g hub (použila jsem suchohřiby)
- 225 g listového špenátu mraženého (½ sáčku Lidl)
- 3 stroužky česneku (20 g)
- 200 g ricotty (21% Italy – Kaufland)
- 1 lžička soli (5 g)
- ½ lžičky pepře (2 g)
Postup
- Špenát nechejte rozmrazit v pokojové teplotě, pak z něj vymačkejte vodu a přidejte rozmačkaný česnek.
- Kuřecí maso očistěte od tuku a nakrájejte na kostičky.
- Houby umyjte a nakrájejte na plátky.
- Smíchejte všechny ingredience na náplň.
- Rozehřejte troubu na 200 °C.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a v kuchyňském robotovi promíchejte v kompaktní těsto. Nesmí se lepit. V případě potřeby přidejte více podmáslí nebo naopak mouky.
- Těsto rozválejte a dejte ho na plech nebo do silikonové formy se skleněným dnem o rozměru 24 × 24 cm.
- Na těsto dejte náplň a pečte 30 minut 200 °C.
Komentáře
Pizzu miluji a tohle je super zdravější verze než s klasickým těstem z bílé mouky. Když se ještě místo mraženého špenátu dá čerstvý…no, tak to nemá chybu! :-))
Super 👍 Díky za otestování a pozitivní komentář 😉✌️