Ingredience na stromečkové jednohubky
- celozrnný toastový chleba
- pomazánka z červené řepy
- salátová okurka
- nízkotučný eidam do 30% t.v.s. nebo mozarella light
Postup receptu
- Okurku nakrájejte na co nejtenší úzké plátky, můžete použít nějaké speciální struhadlo, ale já ho nemám, takže jsem krájela nožem.
- Pomocí maličkého vánočního vykrajovátka ve tvaru srdce vykrojte ze sýru hvězdičky.
- Z toastového chleba vykrojte kolečka pomocí vykrajovátka nebo štamprle (průměr cca 5 cm) a dále menší kolečka pomocí vánočního vykrajovátka (průměr 2,5 cm).
- Větší kolečka natřete pomazánkou z červené řepy a dejte na ně menší kolečka.
- Plátky okurek nasuňte na párátka, pokud budou plátky moc silné, budou se vlnky lámat, v tomto případě okurku nakrájejte na krátké části a seřežte nožem do tvaru stromečku. Na párátku je pak pootočte do stran.
- Na konec párátka napíchněte hvězdičku a pak párátko zapíchněte do „podstavce“ z pečiva.
- Nutriční hodnoty neuvádím, spočítejte si je podle přesné gramáže jednotlivých surovin.
Komentáře