Ingredience na fit šunkofleky
- 350 g celozrnných těstovin, příp. luštěninových (použila jsem vřetena, protože v nich lépe drží vejce)
- 500 g krůtí šunky vysokoprocentní vcelku, příp. mleté krůtí či hovězí maso nebo tuňák ve vlastní šťávě
- 150 g mozarelly light nebo jiného sýra do 30 % t.v.s.
- 200 ml nízkotučného mléka (0,5%)
- 7 ks vajec M (350 g)
- sůl, pepř
Postup receptu
- Těstoviny uvař podle návodu na skus či méně, protože je ještě budeš péct, takže se dovaří.
- Troubu předehřej na 180 °C.
- Šunku nakrájej na kostičky a sýr nastrouhej nahrubo.
- Smíchej mléko a vejce, osol a opepři.
- Těstoviny dej do zapékací mísy, přidej šunku, sýr, promíchej a zalij vaječnou směsí.
- Peč 40 minut nepřiklopené. Pokud použiješ místo šunky mleté maso, bude asi potřeba péct o trochu déle.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Tak to si taky pamatuju, kdyz jsme byly maly. A aj bez tuku je to dobrota 😉
Moc dobré,akorát jsem to pekla přes hodinu na 200°,protože mám elektrickou troubu;))
Super použil jsem mleté maso všem moc chutnalo. Děkuji za vaše recepty je to uplně super
Paráda, díky za otestování verze s mletým masem, i zpětnou vazbu 😉
Použil jste za syrova mleté nebo předem zatáhnul na pánvičce?
Moc dobrý
Dobrý den, chtěla bych zkusit verzi s mletým masem, ale váhám, jestli ho mám předem nechat zatáhnout na pánvi nebo smíchat syrové se vším jako v základním receptu se šunkou. Děkuji
Dobrý den Lucy, já jsem to s mletým ještě nezkoušela, ale myslím si, že se udělá dostatečně i bez předchozího zatáhnutí, maximálně by se to peklo dýl. Co bude ale chuťově lepší, to neumím říct, je potřeba to otestovat. Předběžně si myslím, že s tím zatažením, ale je to jenom odhad, je možné, že tam nebude žádný zásadní rozdíl v chuti. Každopdáně budu ráda, když dáte vědět, kterou verzi jste teda udělala a jak to dopadlo 😉
Nakonec jsem nechala zatáhnout a smíchala se vším a je to výborné.