Ingredience
- 1,5 kg hovězí zadní libové
- 200 ml přírodní sójové omáčky
- 200 ml hovězího vývaru (příp. vody)
- 2 mrkve (150 g)
- 1 cibule (100 g)
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 300 g brokolice
- sůl
- sezamové semínko
Postup
- Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli oloupejte a rozpulte. Česnek oloupejte. Mrkev zbavte slupky a rozpulte. Brokolici umyjte a rozlámejte na menší části.
- Bobkový list, nové koření a černý pepř dejte do sítka na koření.
- Všechny ingredience kromě česneku dejte do pomalého hrnce a zalijte sójovou omáčkou a vývarem.
- Pomalte 8 hodin na stupeň Low, 2 hodiny před koncem odstraňte mrkev, cibuli a sítko s kořením a přidejte brokolici. Půl hodiny před koncem pak prolisovaný česnek.
- Pokud je výpek moc řídký, můžete zahustit celozrnnou moukou rozmíchanou v trošce vody. Já jsem nezahušťovala. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
- Podávejte s rýží uvařenou v rýžovaru a můžete posypat sezamovým semínkem.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené bez přílohy a sezamového semínka.
Komentáře