Ingredience

Těsto

Náplň

  • tvaroh
  • banán (rozmixovaný)

Zdobení

  • arašídové máslo
  • mandlové plátky
  • ovoce – např. mango, physalis, fík, granátové jablko
  • čokoládové srdce

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Postup

  1. Pořádně smíchejte všechny ingredience na těsto. Konzistence by měla být tekutější, ale ne moc řídká. Pokud je těsto příliš husté, přilijte trochu studené vody.
  2. Rozehřejte pánev a pokud má tendenci k připalování, vymažte jí trochou kokosového oleje.
  3. Na pánev dejte vždy po dvou lžících těsta a opečte z obou stran dozlatova. Hotové lívance po upečení přiklápějte na talíři pod misku, aby nevychladly.
  4. Dle velikosti vznikne 6 – 8 lívanečků.
  5. Během opékání smíchejte trochu tvarohu s rozmixovaným banánem.
  6. Navrstvěte na sebe 3 – 4 lívanečky a proložte je tvarohovým krémem.
  7. Nahoře ozdobte ovocem (návod, jak vyloupat granátové jablko), přidejte arašídové máslo, čokoládové srdce a mandlové plátky. Můžete použít libovolné čokoládové srdce, které koupíte, např. z bonboniéry Milka (na Valentýna se to dá akceptovat) :-), nebo vyrobte vlastní pomocí silikonové formičky, do které nalijete ve vodní lázni rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu bez cukru.
  8. Nutriční hodnoty jsou uvedené bez náplně, ovoce a zdobení.