Ingredience na zdravého biskupského beránka z tvarohu

Základ na těsto

Chceš ušetřit za ořechy, sladidla a mouky? Kde koupit nejlevněji

Velikonoční beránek biskupský tvarohový fit recept Bajola

Postup receptu – jak upéct fit biskupského beránka bez cukru

  1. Předehřej troubu na 180 °C.
  2. Nastrouhej kůru z citrónu a z poloviny vymačkej šťávu. Mandle a čokoládu nasekej nožem nebo v mixéru se sekáčkem nadrobněji.
  3. Pořádně smíchej tvaroh, vejce, mléko, citrónovou šťávu a citrónovou kůru a sladidlo.
  4. Zvlášť smíchej mouky, kypřící prášek a jedlou sodu a pak vsypej k tvarohové směsi. Dobře promíchej.
  5. Nakonec vmíchej brusinky, góji, mandle a čokoládu.
  6. Vymaž formu na beránka kokosovým olejem, případně i vysypej moukou. Já jsem použila silikonovou formu na beránka, u té to není potřeba. Můžeš případně použít i jiný typ formy, třeba na biskupský chlebíček.
  7. Peč 45 minut na 180 °C. Ke konci pečení zkontroluj zapíchnutím špejle doprostřed beránka. Těsto by se nemělo na špejli lepit.
  8. Po dopečení nechej beránka chvíli zchladnout, vyklop na velkou dřevěnou destičku a ještě zatepla posypej moučkovým sladidlem bez kalorií.
  9. V místě očí můžeš pomocí špejle udělat důlky a vtlačit do nich góji a kolem krku uvázat beránkovi mašličku. Krájej zoubkovaným nožem.
  10. Nutriční hodnoty na 100 g: 176 kcal / 11 B / 16 S / 5 C / 6 T / 5 V.
  11. AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď

Velikonoční beránek - fit zdravý recept postup Bajola Beránek velikonoční tvarohový zdravý recept Bajola