Ingredience na fit velikonoční nádivku
- 600 g kuřecích prs
- 200 g celozrnného toastového chleba
- 200 ml nízkotučného mléka (0,5 %)
- 200 g mraženého hrášku (může být i s mrkví)
- 100 g mrkve
- 3 velké stroužky česneku (15 g)
- 3 ks vejce M (150 g)
- 150 g bílého jogurtu 3 %
- 200 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. (např. Eidam nebo mozarella)
- 2 lžičky soli (8 g)
- 0,5 lžičky pepře (2 g)
Postup receptu – jak upéct zdravou velikonoční nádivku
- Hrášek nechej rozmrazit.
- Mrkev oloupej a rozmixuj najemno v mixéru se sekáčkem.
- Česnek oloupej a prolisuj.
- Kuřecí maso očisti od případného tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
- Toastový chleba nakrájej na kostičky, zalij ho mlékem a nechej nasáknout.
- Troubu rozehřej na 170 °C.
- Bílky odděl od žloutků, přidej špetku soli a vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků, najdeš zde.
- Všechny ingredience kromě sněhu smíchej ve velké míse a nakonec opatrně vmíchej sníh.
- Hmotu nalij do hranaté formy ideálně o rozměru 23 × 23 cm a peč 30 – 60 minut na 170 °C dozlatova. Čas pečení záleží na tom, do jak velké formy zdravou velikonoční nádivku dáš, tj. jak bude vrstva vysoká. Maso nesmí být syrové.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Komentáře
Nádivka je výborná 👌 I manžel, kterému zdravé varianty receptů moc nejedou, si ji pochvaloval 😊