Ingredience
Polévka
- 1 kg kostí a odřezků z králíka (hlava, hřbet, vnitřnosti, žebra)
- 2 mrkve (100 g)
- 2 petržele (100 g)
- ½ celeru (100 g)
- 1 cibule (70 g)
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- 1 lžička soli (3 g)
- 1,5 l vody
- řepkový olej (5 g)
Nudle
- 1 vejce (50 g)
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce vody
- špetka soli
Postup
- Mrkev, petržel a celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Králíka pořádně umyjte, osolte a zprudka opečte ve velkém hrnci ze všech stran na trošce oleje.
- Vytáhněte z hrnce maso, přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte.
- Vraťte maso, přidejte neoloupanou cibuli, koření a zalijte vodou.
- Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte nepřiklopené na nejnižším stupni alespoň 2 hodiny.
- Vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes sítko.
- Mrkev nakrájejte na menší kousky, ostatní zeleninu vyhoďte.
- Maso oberte a s mrkví vraťte zpět do vývaru.
- Dle chuti přisolte, připepřete
- Na nudle smíchejte všechny ingredience, aby vzniklo nelepivé těsto.
- Těsto vyválejte v tenký plát, nechejte 10 min uschnout a nakrájejte na tenké nudličky.
- Nudle uvařte v osolené vodě cca 5 – 10 min a před podáváním vložte do polévky. Zbytek můžete nechat zcela usušit a použít příště.
- Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
- Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.
Komentáře