Ingredience na plněné žampiony
- 250 g žampiónů, příp. jiných hub
- 160 g tuňáka v olivovém oleji (pokud jste v redukci, tak ve vlastní šťávě)
- 30 g eidamu 30% nebo mozarelly light
- 3 cherry rajčata (35 g)
- sůl, pepř
Postup receptu
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Žampiony umyjte, odlámejte nožičky a ty nakrájejte nadrobno.
- Pokud chcete ušetřit kalorie, slijte z tuňáka olivový olej, příp. použijte tuňáka ve vlastní šťávě.
- Sýr nastrouhejte a smíchejte ho s tuňákem a nakrájenými nožičkami žampiónu. Osolte a opepřete.
- Vzniklou směsí naplňte kloboučky žampiónů, vyskládejte je do pekáčku s pečícím papírem, nahoru dejte nakrájená cherry rajčata a pečte 20 minut na 180 °C.
- Podávejte teplé s celozrnným toastem opečeným v topinkovači, příp. bramborovou kaší.
- Nutriční hodnoty jsou uvedené na 30% eidam a tuňáka Nixe v olivovém oleji.
Komentáře