Ingredience na fit pečivo bez mouky
- 135 g odtučněného tvarohu (ve vaničce)
- 45 g krémového sýru light (např. K-Classic z Kauflandu)
- 3 ks vejce M (150 g)
- sůl (dle potřeby)
Postup receptu
- Předehřej troubu na 200 °C a vystel plech pečícím papírem.
- Odděl bílky od žloutků a z bílků vyšlehej tuhý sníh. Sníh musí být vyšlehaný správně (návod, jak vyšlehat správně sníh z bílků).
- Smíchej tvaroh, krémový sýr a žloutky, dobře rozmíchej a pak opatrně vmíchej sníh. Směs ochutnej a kdyby nebyla dostatečně slaná, trošku přisol. Já jsem nesolila, ingredience byly už slané akorát.
- Lžící nabírej hotové těsto a dávej na plech vždy po 2 lžících na jedno místo. Dodržuj větší odstupy, protože těsto se při pečení mírně roztáhne. Vznikne 6 ks o průměru 10 cm.
- Peč dozlatova 15 – 30 minut podle výkonu trouby a hlídej, aby se těsto nespálilo.
- Můžeš jíst samotné nebo jako sendvič (mezi dvě poloviny dát salát, šunku, sýr, zeleninu apod.)
- Skladuj v lednici, kde vydrží cca týden.
- Nezapomeň si přečíst poznámky níže.
- ⭐ AKCE ⭐ Chceš ZDARMA e-kuchařku 🎄 Fitness vánoční cukroví a 🍫Fitness čokoholik? Nyní získáš obě gratis ke knize Fit bez diet a ušetříš 680 Kč! Neotálej, akce je časově omezená! 👉 Klikni a ušetři teď
Poznámky k receptu
- Do těsta můžeš přidat i bylinky dle chuti, např. pažitku, petrželku ap.
- Každá trouba peče jinak. Pokud se ti nepodaří bochánky upéct správně, např. popraskají, vyzkoušej nižší teplotu.
- Doporučuju v průběhu pečení i plech otočit, aby se zadní nepekly rychleji než přední.
Komentáře
Dobrý den. Jen jsem si všimla, že Vám dále v postupu chybí,co se žloutky. 😉
Jeezismarja, no jo! Nejak mi to tam vypadlo, hned to jdu doplnit. Diky za upozorneni 😉
Jsou výborné, díky za recept. Nastrouhala jsem tam i mrkev 🙂
Zajímavý nápad! Díky za tip na vytunění 👍
Ahoj, nenapadá tě proč mi to celé popraskanou při pečení. Děkuji 🙂
Ahoj, hmm, asi bych to zkusila péct „pomaleji“, tj. na nižší teplotu a ještě bych si pohlídala, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu, nechala bych asi zahřát všechno na pokojovou teplotu minimálně 30 minut. Toto je lepší i pro šlehání bílků. Sníh musí být perfektně vyšlehaný a všechny ingredience dobře smíchané (dohladka). Jestli to budeš zkoušet znovu, napiš, co jsi udělala jinak a jestli to pomohlo. 😉
Dobrý den, můžu dát celou dávku jen tvarohu, bez krémového sýra?
Dobry den Terko, jde to udelat i bez kremoveho syru, tj. nahradit syr tvarohem, ale neni to vubec tak dobre, a nejsem si jista, jestli nahrada 1:1 udela uplne stejny vysledek.