Ingredience na tuňákovou fitness pizzu
Těsto
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce (50 g)
- 140 g celozrnné pšeničné mouky
- špetka soli
Ostatní ingredience
- 4 lžíce kečupu (15 g)
- 1 velké rajče (80 g)
- 200 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 2 stroužky česneku
- 100 g žampiónů
- 2 vejce (100 g)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80 g)
- 125 g mozarella light
- řepkový olej (2 g)
- oregáno, bazalka
- sůl, pepř
Postup receptu
- Vejce uvařte natvrdo podle tohoto návodu.
- Česnek oloupejte. Umyté rajče, žampiony a mozarellu nakrájejte na tenké plátky.
- Žampiony osmažte na trošce oleje do poloměkka. Mezitím osolte.
- Ve stejné pánvi poduste špenát, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře propracujte v těsto. Pro rychlejší vyhnětení těsta doporučuji použít kuchyňského robota s hnětací vidlicí.
- Rozdělte těsto na dvě části a vyválejte na pomoučeném vále.
- Rozehřejte troubu na 180 °C.
- Přeneste těsto na pečící papír a případně ořežte dokulata podle velkého talíře. Ze zbylého těsta můžete udělat ještě jednu menší pizzu.
- Na vyválené těsto dejte cca 2 lžíce kečupu a pak rovnoměrně naskládejte všechny připravené ingredience.
- Nakonec posypte oregánem a bazalkou.
- Pečte 8 – 10 minut a hlídejte, aby se těsto nespálilo.
Poznámky
- Pokud použijete tuňáka v olivovém oleji, můžete místo kečupu potřít pizzu tímto olejem.
- Pokud použijete mražený špenát, doporučuji ho nechat předem rozmrazit a vymačkat z něho po podušení přebytečnou vodu.
Komentáře
na tomto pizza těstě naprosto ujíždím – stačí jen obměnit ingredience a pizza je pokaždé jiná ….a přesto stejně skvělá 🙂 Pár zdravých variací pizza těst jsem vyzkoušela ale vždy byly tuhé a nedobré – ale toto je opravdu bomba ! 🙂
Tak to jsem rada 👍 Diky za testovani, pochvalu i komentar 😉